Hrvatski
English
Deutsch

Klima

Uslijed specifičnog položaja Ražanca i njegova pogleda uprtog u moćan planinski masiv Velebit, ražanačka klima je posebna po svim segmentima. Mješavina morskog i čistog planinskog zraka pravi je raj za okrijepu dišnih puteva.


Ražanac, Zadar, Croatia
Ražanac, Zadar, Croatia

Vaša krv će ponovno zarumeniti a tijelo osnažiti. Žitelji ražanačkog područja poznati su po dugovječnosti a što u velikoj mjeri mogu zahvaliti aromatičnom zraku i mirnom životu.

Ulaskom u Ražanac kraj stoljetnih borova, ulazite u oazu spokoja i zdravlja.


Ražanac, Zadar, Croatia
Ražanac, Zadar, Croatia

Prilikom vašeg prepuštanja žarko opijajućim sunčevim zrakama, ugodu će vam činiti nježni vjetar tramuntana kako bi vam sunčanje na plaži učinio nezaboravnim.


Ražanac, Zadar, Croatia

U ljetno vrijeme, kiše u Ražancu su zaista rijetke. Vjetar bura, koji se obrušava niz velebitske padine, rastjeruje bilo kakav pokušaj prilaza kišnih oblaka. Za buru možemo slobodno reći da je postala zaštitni znak Ražanca.


Ražanac, Zadar, Croatia
Ražanac, Zadar, Croatia

Ona predstavlja garanciju čistog zraka i zdravog života, te prirodni fenomen koji se bilježi video kamerama i foto aparatima od strane turista roditelja, dok njihova djeca uživaju pri skakanjima na velikim valovima koje bura čini.


Ražanac, Zadar, Croatia

Iako su jake bure u ljetnim mjesecima rijetke, turiste upoznajemo sa njom kao sa snažnom prirodnom moći koja svakako zaslužuje opravdanu pažnju i respekt. Iza nje dolaze dugi periodi sunčanih i sušnih dana.

Uslijed svega navedenog, vegetacija u Ražancu je zaista specifična i uporna u svome opstanku na kamenim goletima.